The Legend of Big Foot

The Legend of Big Foot er en spilleautomat fra Barcrest, som tar deg med på en tur ut i skogen, på jakt etter selveste Big Foot. De fleste kjenner til legenden om Big Foot, en skapning som ser ut som en krysning mellom menneske og ape, og her er sjansen for selv skeptikerne til å få et glimt av Big Foot. Jakten på Big Foot utspiller seg over fem hjul med tre rekker, og mange artige symboler dukker opp underveis. For eksempel kan du se en elg, en ulv, en ørn eller en puma mens du er ute på tur i spillet.

Selvsagt ser du også Big Foot her og der, da han er selveste wild-symbolet i spillet. Når Big Foot dukker opp på en gevinstlinje kan han erstatte alle symboler utenom scatter-symbolet for å gi deg større gevinstsjanser. Scatter-symbolet er fotsporene til Big Foot, og også logoen til spillet. Disse fotsporene kan bare dukke opp på hjul én, tre og fem, og det er her spillet blir ekstra interessant. Ved å samle fotspor går du opp i nivå på spillet, og du kan vinne flotte gevinster på veien – som gratisspinn og ekstra wild-symboler. Hvert nivå har ulike mengder av både gratisspinn og ekstra wild-symboler.

Gevinstlinjer og innskudd

The Legend of Big Foot har som sagt fem hjul med tre rader, og et litt annerledes system for gevinstlinjer. Når det kommer til aktive gevinstlinjer, kommer det an på hvor mye du satser. Lav innsats fordeles over ti aktive gevinstlinjer, mens høyere innsatser fordeles over 20 gevinstlinjer. Du har ganske mange alternativer når det kommer til summen som skal satses, men bortsett fra det har du ikke noe valg når det kommer til de aktive gevinstlinjene. Du kan satse alt fra 0,1 til 300 mynter per spinn, noe som betyr at spillet burde passe for de fleste lommebøker.

Tema og design

Temaet på automaten The Legend of Big Foot er selvsagt Big Foot, og siden denne legenden har inspirert både filmer, TV-serier og diverse andre spill før, vet de fleste hvem denne kjempen er. Siden Big Foot sies å bo i lite utforsket skogsterreng, er skogen en naturlig bakgrunn å ha bak hjulene. Selve spillrammen er laget av trestammer, og dekorert med store fotspor. Grafikken er ganske enkel når hjulene spinner, men når en vinnende kombinasjon dukker opp, blir noen av symbolene levende og fargede linjer viser deg hva du vant på. Musikken og lydeffektene minner om amerikansk folkemusikk, og passer bra inn.

Bonusfunksjoner

The Legend of Big Foot har mange bonusfunksjoner som gjør spillet ekstra spennende, men også litt forvirrende til å begynne med. Som nevnt er det fotspor over hjulene i selve rammen, og når Big Foot-symbolet dukker opp i spillet, fyller de et fotspor. Altså, hvis du får ett av symbolene på ett av hjulene, så fyller det ett av fotsporene over. Slik samler du fotspor, og når du har fått mange nok, så går du opp et nivå. For hvert nivå du går opp får du en gevinst, som for eksempel gratisspinn. Når Big Foot selv dukker opp, så kan han erstatte alle symboler utenom scatter-symbolet.

Fordeler

Bonusfunksjonene gjør spillet ekstra morsomt, og gjør det nesten umulig å slutte å snurre hjulene for å se hva neste nivå bringer. Temaet er artig, og ikke brukt så mange ganger at du er lei allerede før spillet har begynt. Symbolene og bakgrunnen hever også spillopplevelsen mange hakk. Animasjonen av Big Foot og fotsporene, når de eventuelt dukker opp, gjør at spillet blir mer levende. Barcrest sin sedvanlige Big Bet-funksjon gjør at du kan kjøpe flere wild-symboler og scatter-symboler, og øke spenningen enda et hakk hvis du skulle ønske det. Hvis du spiller med Big Bet-funksjonene, heves spillets RTP fra 94 % til 98 %.

Ulemper

I The Legend of Big Foot har Barcrest lagt inn sin vanlige Big Bet-funksjon, noe som kan oppfattes som litt frustrerende for de som ikke vil spille for høye summer. Hvis du velger å spille for lavere summer betyr det at du må spille på færre gevinstlinjer. Å ikke benytte seg av Big Bet-funksjonene betyr at tilbakebetalingsraten er helt nede i 94 %. Spillereglene er også litt i overkant kompliserte for de som ikke er veldig drevne innen spilleautomater, eller har spilt lignende spill før. For å forstå spillet og alle bonusene det har, må reglene leses nøye først. Det er vanskelig å finne gratisversjoner av spilleautomaten.

Oppsummering

Spilleautomaten The Legend of Big Foot av Barcrest er inspirert av en kjent legende som alle har hørt om, og gjør at selv skeptikerne kan få et glimt av Big Foot. Spillet tar deg med på tur ut i skogen på jakt etter denne mystiske kjempen. Mens du følger fotsporene hans under jakten, får du glimt av både ulver og ørner, samt Big Foot selv. Spillets bonusfunksjoner gjør det ekstra spennende å snurre hjulene, men reglene er litt kompliserte for nybegynnere. For fans av Big Foot, eller bare tilhengere av god kvalitet, er absolutt The Legend of Big Foot verdt å prøve!