Jack Hammer anmeldelse

Jack Hammer er enda en spilleautomat fra NetEnts tykke portefølje. Denne gangen er settingen en amerikansk storby fra gangsternes storhetstid, der Jack og Dr. Wüten er hovedpersonene. Mens hunder bjeffer i bakgrunnen, en saks sender sine rungende toner over bybildet og en ambulanse farer gjennom gatene – spinner hjulene sin vante gang. Dette er et 5×3 oppsett, altså fem hjul og tre rader. Her er 25 fastlåste gevinstlinjer, og i stedet for å satse på linjene satser du på nivåer fra en til ti, noe som har begynt å bli ganske vanlig på NetEnts spilleautomater. Spillet har enkle funksjoner med «sticky wins», gratisspinn, multiplikatorer og erstattende wild-symboler.

Automaten er ikke spekket med masse bonuser, men dette veies opp av en teoretisk RTP (return to player) på hele 97 %. Dette er svært bra, og betyr at det er gode vinnersjanser her. Grafikken er enkel med morsomme tegneserie-figurer – ala USAs glade 50-tall. Hvert symbol på spillehjulet har en verdi, hvorav Jack Hammer selv er mest verdifull med en utbetaling på inntil ett tusen mynter – etterfulgt av den fryktelige doktoren verdt 300, husmoren 250 og avisgutten 200. Resterende symboler har en verdi på 5 til 125. Automaten er generøs på gratisspill, noe som kan hjelpe deg til å få gode vinnerkombinasjoner.

Gevinstlinjer og innskudd

Spilleautomaten har 25 fastlåste gevinstlinjer. Dette betyr at du ikke kan velge hvor mange linjer du vil satse på. NetEnt velger heller å legge inn nivåer du kan satse på. Her kan du velge fra en til ti nivåer. Denne funksjonen gjør det enklere for deg å satse, da du kun trenger å konsentrere deg om totalinnskuddet. Det satses en mynt per nivå, og du kan enkelt justere myntstørrelse fra 0,01 til 1 med knappene nederst på menyen. Her finner du også en autospill-knapp, og en maks-innskudd-knapp. Hele oppsettet er veldig autodidaktisk lagt opp, så du ikke får gjort feil.

Tema og design

Jackhammer foregår i en amerikansk storby med en flott skyline bak hjulsettet. Her blir du tatt med tilbake i tid da avisgutter sto på gatehjørnene og solgte aviser, mens husmødrene stelte hus og detektiver som Jack Hammmer, egnet arbeidsdagen til å avsløre farlige kjeltringer som den Dr. Wüten. Her er enkel, men flott 2D-grafikk med tegneseriesymboler på hjulene. Det lyder enkle toner når du spiller, og i bakgrunnen høres hundebjeff, en saks og en ambulanse, eller politibil. Lydsporet passer utmerket til temaet, og blir ikke slitsomt i lengden. Når du får en vinnerkombinasjon, slår høyere toner inn og minner deg om gevinst.

Bonusfunksjoner

Wild-symbolet erstatter alle symboler bortsett fra gratispinn-symbolet. Automaten er generøs på gratisspinn. Her kan du får opptil 30 spinn på en og samme runde. Vinner du under gratisrunder, vil gevinstene multipliseres med 3x. En vinnerkombinasjon, eller tre eller fler gratisspinn-symboler, trigger «sticky win»-funksjonen der vinnerkombinasjonen blir stående mens resterende hjul spinner for å øke gevinsten. Alle resterende symboler har individuelle verdier, hvorav Jack Hammer selv gir størst gevinst med opptil 1000 mynter, mens doktoren, husmoren og avisgutten gir henholdsvis opptil 300, 250 og 200 mynter. Resterende fra 5 til 125. Du finner en grei oversikt i automatens utbetalingstabell.

Fordeler

For deg som liker en enkel automat uten altfor mye funksjoner og stæsj, er dette en egnet automat. Den har et enkelt oppsett, enkel design og lett forståelige funksjoner. Her er ingen forvirrende funksjoner eller vanskelige bonusspill, her får du rett og slett enkel spilleglede. Det betyr ikke at vinnersjansene er dårlige. Tvert i mot, for denne automaten har en usedvanlig god tilbakebetalingsprosent. Den enkle grafikken er både fargerik og morsom, og det er deilig å slippe forstyrrende effekter. Her høres rolig by-støy i bakgrunnen fra hundebjeff til saks-toner og ulende utrykningsbiler. Selv de økte tonene når du vinner er ikke forstyrrende.

Ulemper

Det gjelder å ta automaten for det den er. NetEnt er en av de fremste spillutviklerne, og ville aldri ha lansert en dårlig spilleautomat. Så allerede ved å vite hvor den kommer fra, er du sikret kvalitet og spillopplevelse. Det kan hende du er på utkikk etter en automat med mye liv og røre, men det får du ikke her. Om det er bonusfunksjoner i fleng du er ute etter, finner du heller ikke altfor mye av dette her, heller ikke 3D-effekter og store multiplikatorer. Du finner maks 3x multiplikatorer, og akkurat der kunne de nok vært mer generøse.

Oppsummering

Jack Hammer er en flott automat fra NetEnt, intet er halvgjort når det kommer fra de kanter. Settingen er en amerikansk storby der detektiv Jack Hammer møter den fryktelige Dr. Wüten. Bak hjulsettet ses en flott skyline mens hunder bjeffer i bakgrunnen og rolige saks-toner fyller luften. En utrykningsbil uler i det fjerne mens hjulene spinner. Her spinner både Jack selv og den fryktelige doktoren. Lander du dem i riktig kombinasjon, er du sikret gode gevinster. Automaten er også raus på gratisspinn, som gir ekstra vinnersjanser. «Sticky win» er også en gunstig funksjon du finner i spillet. Er du klar for litt spinning?